maestro-debet

Mastercard betalkort

Mastercard är ett av världens största kredit- och betalkortsföretag. I över 50 år har Mastercard arbetat med att utveckla säkra sätt att hantera finansiella transaktioner världen över. Mastercard betalkort och kreditkort kan användas på alla bankomater och betalställen i Sverige, och över 22 miljoner betalställen utomlands. Med Mastercard betalkort och kreditkort kan man därför vara säker på att man är ansluten till en pålitlig kortutgivare med lång erfarenhet av branschen.

Mastercard erbjuder betalkort, kreditkort och bankomatkort i olika former. Mastercard Standard, Guld, Platinum, World och World Elite. De olika korten har olika nivåer på kreditgräns och årsavgift, men det som de har gemensamt är att de alla är utformade för att vara fördelaktiga att ta med på resan, de kommer med många förmåner så som delbetalning och poängsystem samt reseförsäkring och hjälp vid nödsituationer.

Maestro – debetkort

De tillverkar också bankkortet Maestro, ett betal och bankomatkort för barn och ungdomar under 18 år. Maestro accepteras i alla bankomater i Sverige och i de flesta kortterminalerna. Kortet är tillverkat för att vara ett säkrare sätt för barn och ungdomar att hantera istället för kontanter, samtidigt som föräldrar enkelt kan spåra och hantera transaktioner online.

Mastercard tillverkar och hanterar de finansiella transaktionerna, men de ger inte ut några kort själva. Mastercard betalkort och kreditkort finns hos en mängd kortutgivare runt om i världen och ges i Sverige ut av bland annat:

Vänd dig till någon av dessa banker om du vill veta mer och se vilka möjligheter du har att skaffa om Mastercard betalkort och kreditkort.

Försäkringar

Vissa försäkringar kan vara inkluderade i kortet helt gratis. Men var noga med att se om några av de obligatoriska försäkringarna innebär en kostnad som man får stå för själv. Ibland kan det erbjudas förmånliga priser på vissa försäkringar, som till exempel reseförsäkring, för kredit och betalkortskunder. Men vill man ha ett betalkort utan avgifter får man se till att tacka nej till detta.