Kreditkort utan UC

Kreditkort utan UC

Ett kreditkort utan UC är helt enkelt ett kreditkort som du kan få beviljat utan en kreditupplysning. Om du skall skaffa kreditkort utan kreditupplysning så kan det bli svårt eftersom de flesta kreditkort kräver kreditupplysning.

När man ansöker om ett nytt kreditkort, tas det i regel en UC, på grund av krediten som är kopplad till kortet. Men som många vet, kan det faktum att en UC tas, försämra de chanser man har att få andra lån i framtiden. Därför undrar många varför man inte kan få ett kreditkort utan UC.

Letar du efter kreditkort utan UC som är lätt att få?

Varför man vill ha kreditkort utan UC kan ha olika förklaringar. Man har kanske redan fått ett antal UC tagna på sig på kort tid och vill därför undvika att ytterligare UC tas vilket då kan väcka misstankar hos andra kreditgivare. Att få kreditkort utan UC kan vara svårt eftersom det oftast ingår som en rutinkontroll vid en ansökan om kreditkort hos de flesta banker.

VISA eller Mastercard

Normalt så är de flesta kreditkort idag kopplade till de stora aktörerna VISA eller Mastercard och för att t ex få ett Flexivisa eller ett Mastercard idag så behöver man normalt gå via en bank som t ex Santander Bank.

Utomlands är det vanligare att bankerna ger ut kreditkort utan kreditupplysning, men i Sverige så tar bankerna alltid en kreditupplysning och oftast så tar bankerna även hjälp av UCs kreditupplysning när de inleder en kundrelation.

Kreditupplysning

Många tror att bankerna inte tar någon kreditupplysning p.g.a. att man tar ett vanligt bankkort utan kredit. Dock så är bankerna är enligt lag skyldiga att ta en kreditupplysning när de inleder ett nytt affärsförhållande, vilket innebär att bankerna kommer att ta en kreditupplysning på dig oavsett ifall du tar ett kreditkort eller ett bankkort utan kredit.

För den som är intresserad av kreditkort utan UC rekommenderar vi att läsa mer om lån utan UC. Det beror på att kreditkort utan UC är väldigt ovanligt. Så vitt vi vet finns det inga företag eller banker på den svenska marknaden som erbjuder kreditkort utan UC.

Därför är vårt förslag att man läser mer om lån utan UC, framförallt om sms långivare utan UC, eftersom mindre lån ofta är ett bra alternativ till ett kreditkort. För den som ändå behöver kreditkort utan UC kan prepaid mastercard vara ett alternativ, alltså ett mastercard som man laddar med pengar.

I undantagsfall är det möjligt att få en kortkredit utan UC – i synnerhet om krediten lämnas av en mindre bank. Mindre banker har sällan en lika utarbetad infrastruktur för kreditprövningar som större banker förfogar över; något som i många fall har lett till att kreditkontrollen mot UC-registret helt fallit bort.

Tänk dock på att det alltid är undantag – inte regel – som avgör om en kortkredit lämnas utan UC.