American Express

American Express

År 1850 grundades företaget American Express men höll då enbart på med expresstransporter. Det var inte förrän år 1882 som American Express gav sig in på marknaden om pengaöverföringar. Syftet var att konkurrera med postverket i USA, US Postal Service.

Börsintroduktion

American Express har sedan dess växt enormt och några år efter man började med pengaöverföringar införde man även resechecken. Därefter kom företaget med på börsen NYSE som AXP och idag fokuserar man på att ge ut både kreditkort samt erbjuda sina kunder resekontotjänster.

American Express har ett kontor i Sverige men huvudkontoret för Europa ligger i Brighton, Storbritannien. När det kommer till resekontotjänster erbjuder American Express betalkort som fokuserar på just resor. Exempelvis kan du ansöka om ett SAS Eurobonus American Express kort som ger dig poäng för allt du handlar.

Handlar du för tillräckligt mycket kan du få en drömresa som är värd upp till 12 000 kronor. Du får även förtur till bra biljetter som gäller på konserter och event när du har ett SAS Eurobonus American Express kort. Kort och gott är det ett kreditkort vars gräns ligger mellan 12 000 kr upp till 550 000 kr.

American Express har olika kort

American Express har många fler kortvarianter men de har ett samarbete med just SAS vilket gynnar personer som flyger mycket mer i arbetet. Det finns som sagt SAS Classic, SAS Premium och SAS Elite. Utöver det finns det deras klassiska kort som Green Card, Gold Card och Platinum Card.

Något som alla kortvarianter hos American Express har gemensamt är att de ger något tillbaka till sina kortägare. Ju mer kortet används desto mer får du som kortägare tillbaka men det är dock viktigt att du uppfyller alla krav för att kunna bli ägare till ett American Express.

Vissa av korten har även en årsavgift som anses vara lite högre än andra betalkort vilket gör att du som konsument bör tänka efter om du är villig att betala denna avgift.

Flera förmåner med American Express

Åker du mycket till USA är det en fördel att ha ett American Express då precis som namnet, företaget är amerikanskt. Reser du mycket är det också ett smart drag att ha ett American Express då du förutom rabatter på flygbiljetter även får försäkring automatiskt när du betalar med ett American Express. Vilken försäkring samt vad försäkringen omfattar beror på vilken kortvariant du har.

Helt enkelt är American Express för den som vill ha en lite lyxigare tillvaro då även de “enklaste” korten har förmåner som förtur vid köp av konsertbiljetter och liknande. Alla kortvarianter ger dig även poäng för varje spenderad krona vilket i sin tur kan användas som betalning av faktura.

På så sätt får du som kortägare bonus. För den som gillar att äta gott kan du som kortägare ta del av deras restaurangprogram som består av 400 olika restauranger världen över där du som American Expresskund blir bjuden på en flaska vin, en förrätt eller får hela 20% av priset på restaurangbesöket.

Letar du efter ett kort med många förmåner som gynnar hela familjen, så är American Express ett säkert kort.