flexi-visa_santander

Flexivisa

Flexivisa är ett kreditkort som erbjuds och ges ut av Santander consumer bank och det är hundraprocentigt avgiftsfritt. Företaget Santander consumer bank har funnits i Sverige sedan 2001 och kommer ursprungligen från Spanien. Företaget firar sitt 150 år och är en av världens tio största banker.

Förutom att tillhanda hålla Flexivisa är företaget en stor aktör inom fordonsfinansiering. Santander consumer bank grundades 1857 och har sitt huvudkontor i Madrid. Idag finns banken i 40 länder och har över 130 000 anställda och har sammanlagt gett ut över 60 miljoner kreditkort över hela värden.

Återbetalning

Genom att ansöka om ett Flexivisa kan du som privatperson få en extra buffert i sin vardagsekonomi som kan hjälpa dig att minska de oregelbundna månadskostnader som ibland kan uppstå när du under vissa månader ska betalas större räkningar än vanligt.

Kreditgräns upptill 100 000 kr

Med Flexivisa kan du ansöka om en kreditgräns mellan 10 000 och 100 000 kronor. Krediten som kan beviljas är som störst 20 procent av din totala bruttoinkomst under ett år.

Upptill 57 räntefria dagar

Med ett Flexivisa kan du också få upp till 57 räntefria dagar och du bestämmer själv hur du vill utforma återbetalningen vilket betyder att du själv kan bestämma huruvida du vill betala månadsfakturan i ett svep eller välja delbetalning och betala för dina inköp över en längre tid.

Två betalningsfria månader per år

Som innehavare av ett Flexivisa erbjuder också Santander consumer bank dig två betalningsfria månader per år, då du själv väljer att inte betala något på en faktura du fått från Flexivisa. Kortet ger dig också 15 öre per liter i rabatt när du använder kortet till inköp av bensin eller andra former av drivmedel.

Alla inköp samlas på en faktura

När du handlar med Flexivisa får du också en bra översikt över dina inköp och på vad du spenderar dina pengar. Detta eftersom att alla dina inköp samlas på en och samma faktura. När fakturan kommer kan du själv besluta hur du vill betala den, enda kravet från Flexivisa är att du betalar en minimum summa som är fem procent av skulden eller minst 150 kronor.

Fungerar även för kontantuttag

Kortet kan användas både för inköp direkt i affären eller vid kontantuttag. När du genomför ett kontantuttag debiteras du ränta från den dag du gjorde uttaget men du slipper dock betala någon form av uttagnings avgift. Den effektiva räntan för kontanta uttag är 18.79 procent och vid direkta inköp i affärer är 15.79 procent.

Ansökning

För att kunna ansöka om ett Flexivisa måste du uppfylla vissa grundkrav som Santander consumer bank ställer, vilka är att du måste vara minst tjugo år, inte ha några betalningsanmärkningar samt en årsinkomst eller pension som inte understiger 100 000 kronor.

Du kan ansöka om kortet via internet och du kommer att få tillgång till kortet inom tio arbetsdagar efter att företaget mottagit ett av dig undertecknat kontrakt.

Betalningsskydd

Är du intresserad kan du som en förmån när du innehar ett Flexivisa, ansöka om ett betalningsskydd som du kan använda dig av om du skulle råka ut för ett plötsligt inkomstbortfall. Betalningsskyddet gäller när du råkar ut för en ofrivillig arbetslöshet, sjukdom och olyckor, kronisk sjukdom och dödsfall.

Betalningsskyddet storlek beräknas utefter det minimibelopp som du måste betala på den kostnad du samlat ihop under tiden fram till ditt inkomstbortfall och i denna summa räknas ränt, amortering och kostnaden för fördröjning också in. Skulle du som innehavare av kreditkortet råka ut för ett dödsfall betalas hela din räkning av (maximalt 100 000) så dina skulder går inte vidare och påverkar dina närmaste.

Flexivisa är också ett kreditkort som fungerar världen över och är ett samarbete med VISA och Santander consumer bank vilket gör att det fungerar i över en miljon uttagsautomater och på över trettio miljoner inköpsställen. Du kan känna trygghet och säkerhet när du  använder kortet på så gott som alla ställen idag, som accepterar betalkort.