ica_kort

ICA kundkort och bankkort plus

ICA kundkort. Idag finns det andra låneinstitut och banker än de traditionella som kan tillhandahålla olika former av kontokort, kreditkort och betalkort ett av dessa företag är ICA banken. ICA banken kan idag erbjuda dig som kund en mängd olika ICA kundkorts erbjudanden om du väljer att bli kund.

ICA Bankkort

ICA kan bland annat erbjuda dig som medlem ett ICA kundkort som kallas för ICA bankkort. Detta kort är del i ICA banken och fungerar som ett vanligt kontokort. Kortet är kopplat till det konto du får på ICA banken, och går att då som Mastercard vilket betyder att det fungerar i hela Sverige och även utomlans. Som ägare av ett ICA bankkort får du dygnet runt service via internet och telefon.

Kredit upptill 50 000 kr

Via detta kort kan du också söka om en kredit på upp till 50 000 kronor, samt att du får tillgång till en extra reseförsäkring om du betalar din resa med kortet. Kostnaden för kortet är 240 kronor per år och det tillkommer inga avgifter för automatuttag i Sverige eller andra länder samt inga valutaväxlingspåslag.

Återbetalning

Ansöker du om ett ICA kundkort med kredit har du som kund möjlighet att få upp till 60 dagar räntefri kredit, och kortet fungerar på så sätt att du som kund får en räkning/faktura i slutet av månaden på alla de köp du genomfört med kredit under den gångna tiden.

Kortet är kopplat till ett konto inom ICA banken och du har på detta konto en bra ränta samt att du får tillgång till bonus på allt som du handlar med kortet oberoende på om det handlas på en ICA affär eller någon annan stans. När du handlar på ICA affärer eller Statoil dras summan för köpen direkt från ditt konto.

Väljer du att använda kortet till andra inköp i andra affärer väljer du att utnyttja den räntefria kredit du fått godkänd i samband med ansökandet av kortet. Du kommer då att få en faktura på inköpen i slutet av månaden och du kan själv välja om du vill betala hela kostanden på en gång eller i mindre delbetalningar.

Ränta tillkommer vid delbetalning av inköp

Väljer du att använda dig utav delbetalning så betalar du ränta på den del du väljer att skjuta upp. Kostnaden för kortet är 240 kronor per år.

Bankkort online

Ett annat ICA kundkort som finns att ansöka om hos ICA banken är Bankkort online. Detta är ett kort som du kan ansöka om från och med att du har fyllt 16 år och har målsmans tillåtelse. Detta ICA kundkort fungerar på så sätt att du som innehavare av kortet har ett konto kopplat till ICA banken och som du kan debitera genom att handla med eller hämta ut pengar från, med ditt ICA bankkort online.

Finns det inga pengar på kontot kan inga köp eller uttag genomföras med kortet. Kortet är kopplat till Maestro och kan användas i alla automater och affärer som tar emot Maestro. Kortet kan också användas utomlands och då tillkommer inga avgifter. Till kortet hör också kontoutdrag varje månad samt information via internet och telefon. Kortet kostar 240 kronor per år och det är den enda kostanden.

Kundkort

ICA erbjuder också ett kundkort för dig som inte vill ha ett konto på ICA banken. Detta kort är ett rent ICA kundkort som endast kan användas för att få tillgång till de rabatter och det bonussystem som ICA erbjuder dig som medlem. Kortet är gratis och ger dig som innehavare möjlighet att dra kortet i kassan och på så sätt registrera dina inköp och få bonus på varje använd krona.

Bonusen betalas sedan tillbaka till dig som kund genom en rabattkupong som kommer en gång i månaden och betalas ut när du kommit upp i en bonus som ger minst 25 kronor tillbaka. Varje månad erbjuds du som kund också en mängd special erbjudanden som medlem, det är ofta rabatter av olika slag som drags av direkt i kassan när du drar ditt kort i samband med att du betalar.

På de ICA affärer där man tillhandahåller köp av drivmedel kan du som innehar ett ICA bank eller ICA kreditkort genomföra inköpet av drivmedlet via ditt ICA kundkort vilket också kan ge dig rabatt på bensinpriset.

ICA banken – Bankkort Plus

Utöver ICA kundkort så har ICA och ICA banken idag, tre bank- och kreditkort: Bankkort Plus, Bankkort, Bankkort Online. ICA kortet är förmodligen ett av Sveriges populäraste kreditkort. Då ICAbanken är mån om alla sina kundgrupper så går kortet att anpassa till såväl studenter som flerbarns familjen.

Generellt så har ICA kortet alltid varit fritt från avgifter när du köper eller tar ut pengar utomlands. Något som många betalkort erbjuder idag, framförallt VISA och ICA bankens kort, är ett avbokningsskydd på dina resor, som du betalar med kortet automatiskt ingår. Avbokningsskyddet får du alltså med på köpet, förutsatt att du betalar med kortet

ICA Bankens Bankkort Plus – ett kort med många förmåner

Väljer du att skaffa ICA Bankkort Plus, vilket är ICA bankens kombinerade kreditkort och bankkort, så får du en massa trevliga förmåner och med kortet får du bonus på allt du handlar. Det är även i ICA Bankkort samt ICA Bankkort Plus möjligt att få kontokredit samt reseförsäkring när man är ute och resor.

När du handlar på ICA, eller tar ut pengar i en uttagsautomat, fungerar kortet som ett kontokort. Pengarna dras direkt från kontot. När du handlar på andra ställen fungerar det som ett kreditkort. Inköpen samlas på en räkning som kommer i slutet av månaden.

Du kan då välja att betala hela beloppet, eller skjuta upp en del av betalningen om du vill. Du betalar bara ränta på den del du skjuter upp. I kortet ingår en kredit på minst 20 000 kronor, men du kan ansöka om en kredit på upp till 100 000 kronor.

Vad du får med Bankkort Plus:

  •  Bonus på allt du handlar med kortet.
  • Fria uttag över hela världen (lokal bank kan ta ut avgift).
  • Säkerhetspaketet, en kompletterande försäkring, som kan ge ersättning vid stöld av kort, kontanter, id-handlingar och nycklar.
  • När du köper en resa med kreditkortet får du ICA Bankens reseförsäkring och avbeställningsskydd.
  • Du får tillgång till Internet- och telefonbank med personlig service, och banktjänster i ICA-butikerna.