kreditkort-for-studenter

Kreditkort till studenter

Kreditkort till studenter. Är du i full färd att utbilda dig eller ska du snart börja studera och är intresserad av ett kreditkort har det kanske inte alltid så enkelt att få din ansökan beviljad. Men du har alternativ, idag finns det fler valmöjligheter och till med speciella erbjudanden för dig som student.

Ansök via nätet

För att ansöka behöver du idag inte ens gå till din bank, utan du kan fylla i din ansökan via internet eller telefon. Många banker kräver dock att du vid ansökan om ett kreditkort hos dem måste vara minst 18 år och ha en bra ekonomisk historia.

Du får inte ha betalningsanmärkningar och många gånger kräver banken/låneinstitut också att du har någon forma av fast inkomst. Det kan ibland räcka med att du har beviljade lån från CSN och du får då din kreditgräns beviljat utefter den summan.

Swedbank är en av de banker som idag har special erbjudanden för dig som student, enda kravet för att du ska få beviljat kreditkortsansökan är att du har ett konto på banken där dina CSN utbetalningar placeras, att du är 18 år och inte har betalningsanmärkningar.

Hur hög kreditgräns du kan få beror på din ekonomiska status (hur mycket du lånar och om du har någon form av annan inkomst). Här får du som student också kortet gratis och slipper betala den årsavgift som finns under din studie tid.

Betala med faktura i slutet av månaden

Med ett kreditkort får du som innehavare handla upp till den kreditgräns som banken/låneinstitutet beviljat. I slutet av månaden får du en faktura som du måste betala ett minimibelopp på. Vilken summa minimibeloppet ligger på kan variera, men är ofta minst 1/20 av den lånade summan pengar (den använda krediten).

Generellt betalas hela fakturan i slutet av månaden, och om så inte sker har banken rätt att ta ut ränta på det obetalade beloppet. Klarar du inte av att betala tillbaka den lånade krediten måste du kontakta kreditgivaren för att lägga upp en avbetalningsplan.